Παραγγείλτε Online

Blog Post 1

Όλοι ξέρουμε ότι οι υγιεινές τροφές βοηθούν στην επίτευξη ενός δυνατού σώματος και συνεπώς εδώ ταιριάζει και η γνωστή φράση ‘είμαστε ότι τρώμε’.

Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένα φρούτα και λαχανικά στην πραγματικότητα μοιάζουν με μέρη του ανθρώπινου σώματος και μάλιστα το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά οφέλη για αυτά;

1)Καρότο – Ανθρώπινο μάτι

Έχετε παρατηρήσει ότι ένα κομμένο καρότο μοιάζει με ανθρώπινο μάτι; Ένα τεμαχισμένο καρότο έχει ακόμη και μοτίβα ακτινοβολούμενων γραμμών που μοιάζουν με την κόρη και την ίριδα του ανρώπινου ματιού. Τέλος το καρότο συνδέεται στην πραγματικότητα και με την υγεία των ματιών, καθώς το πορτοκαλί χρώμα οφείλεται στο φυτικό χημικό που ονομάζεται βήτα-καροτένιο και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη καθώς επίσης βοηθά στη διατήρηση της υγιούς όρασης.

2) Καρύδι – Ανθρώπινος εγκέφαλος

Το καρύδι με την πρώτη κιόλας ματιά μπορεί κάποιος να πει ότι θυμίζει εγκέφαλο και μάλιστα χωρισμένο στο δεξί και αριστερό ημισφαίριο. Παρατηρώντας τον εξωτερικό του φλοιού, φαίνεται ότι μοιάζει με το ρυτιδιασμένο σχήμα ενός εγκεφάλου. Εκτός από το ότι μοιάζει με τον εγκέφαλο, το καρύδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που βοηθούν στην υποστήριξη της λειτουργίας του.

3) Μπανάνα – Χαμόγελο

Το σχήμα της μπανάνας δεν θα μπορούσε να θυμίζει κάτι πιο αισιόδοξο από ένα χαμόγελο. Απολαμβάνοντας αυτό το φρούτο το χαμόγελο δεν θα αργήσει να αποτυπωθεί στα χείλια σας. Η μπανάνα προσαρμόζει το επίπεδο σεροτονίνης στον εγκέφαλο για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

4) Τζίντζερ – Στομάχι

Το άμορφο και ιδιαίτερο σχήμα του τζίντζερ μπορεί κανείς να πει ότι θυμίζει το στομάχι του ανθρώπινου σώματος. Βοηθά στη θεραπεία διαφόρων διαταραχών αλλά και στην καλύτερη πέψη. Στην Κίνα και στην Ινδία, χρησιμοποιούσαν για πάνω από 5000 χρόνια το τζίντζερ για τη θεραπεία της ναυτίας και για να ηρεμούν το στομάχι, καθώς αποτελεί επίσης θεραπεία για κινητικά προβλήματα και ασθένειες.

5) Αβοκάντο – Μήτρα

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Superfood. Το σχήμα από το αβοκάντο μοιάζει με την γυναικεία μήτρα και είναι γνωστό ότι υποστηρίζει και την αναπαραγωγική υγεία. Αυτό το φρούτο είναι πηγή φολικού οξέος και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, η οποία είναι μια προκαρκινική νόσος.

6) Μανιτάρι – Αυτί

Ένα μανιτάρι κομμένο στη μέση είναι φανερό ότι θυμίζει αυτί. Τα μανιτάρια βοηθούν στη βελτίωση της ακοής και είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Αυτή η βιταμίνη είναι σημαντική για την υγεία των οστών, καθώς επίσης ισχυροποιεί τα μικροσκοπικά οστάρια που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτιού που μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.